Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2012 14:04 - Левски спечели дербито със Славия с 3:1
Автор: mrejata Категория: Спорт   
Прочетен: 543 Коментари: 0 Гласове:
0



Левски спечели столичното дерби със Славия с 3:1, в среща от 15-ия кръг на първенството, която се игра на стадион „Славия”. Два гола за успеха на „сините” реализира Жоао Силва, а веднъж се разписа Даниел Димов. Точен за „белите” бе Здравко Лазаров. Червен картон получи Янко Сандански от Славия.

Още във втората минута Илиян Йорданов опита пробив в наказателното поле, но топката излезе в аут. В 7-та минута Петър Димитров стреля от малък ъгъл, но Пламен Илиев изби в корнер, а три минути по-късно отново Димитров се озова на чиста позиция в пеналта, но стреля в аут.

В 12-та минута Левски поведе с 1:0, след като след центриране на Влади Гаджев от фаул отляво, Даниел Димов изпревари вратаря Петков и с крак засече топката в мрежата. В 18-та минута треньорът на „сините” Илиан Илиев извърши принудителна смяна в състава си - Жоао Силва замени получилия контузия Владимир Гаджев.

Славия успя да изравни в 23-та минута, след като Петър Димитров изскочи зад защитата на Левски отляво, центрира полувисоко, Ромен Ели се размина с топката и тя попадна в Здравко Лазаров на далечната греда, който засече кълбото в мрежата – 1:1.
В 27-та минута съдията Ивайло Стоянов ощети Левски и не отсъди чиста дузпа, след като след продължителна атака на „сините” и центриране на Рамос, Даниел Димов бе дръпнат здраво за фланелката и съборен в пеналта, но реферът не видя явното нарушение и остави играта да продължи.

В 31-та минута Прохазка стреля отдалеч, Петков изби, последва центриране отляво на Йорданов, Прохазка засече топката, но над вратата. Четири минути по-късно Нуно Пинто центрира отляво към Жоао Силва, който не успя отблизо да засече топката.

Второто полувреме започна отлично за Левски – след като футболистите на Славия изпълниха начален удар за второто полувреме, Жоао Силва открадна топката, пусна към Де Карвальо, който прехвърли към Илиан Йорданов отляво, той центрира към Жоао Силва в пеналта, португалецът стреля от воле и опъна мрежата. Две минути по-късно „сините” окончателно решиха интригата в мача след като Дъстли Мюлдер проби отдясно, центрира ниска топка пред голлинията и нахлуващия Жоао Силва се разписа на празна врата – 3:1 за Левски.
В 51-та минута след опасен удар с глава на Акийоши, Пламен Илиев улови топката, а в следващата атака Петър Димитров излезе сам срещу вратаря на Левски, но стреля над вратата.

В 57-та минута Славия остана с човек по-малко на терена - Янко Сандански получи втори жълт картон и бе изгонен от игра, след като удари с лакът в главата Прохазка. Словакът не можа да продължи мача и бе заменен от Старокин.

В 72-та минута Мюлдер надбяга защитниците на Славия отдясно, нахлу в пеналта, но стреля покрай вратата, а три минути по-късно холандецът бе изведен зад защитата, но Георги Петков го изпревари и изчисти в тъч.

В 77-та минута след центриране на Старокин отляво, топката попадна в Рамос на далечната греда, той финтира защитник и стреля опасно, но Петков изби. В 81-та минута Базил Де Карвальо изпълни перфектно пряк свободен удар, но Петков изби акробатично в ъглов удар. След изпълнението му Жоао Силва стреля с глава в аут.
В 85-та минута Базил Де Карвальо стреля опасно от дистанция с левия крак, но топката профуча над вратата. Минута преди края Христо Йовов получи топката отдясно, напредна и стреля, но Петков улови топката. В даденото от съдията продължение на мача след центриране от дълбочина топката попадна в Мацуй, който на празна врата стреля в аут.

източник: ПФК Левски



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mrejata
Категория: Новини
Прочетен: 38054
Постинги: 29
Коментари: 9
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930